przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto z jagodami


Poziom: średni
Czas: 15 min.
Głosów: 7
Ocena: 3.57
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 kostka margaryny
- proszek do pieczenia,
- litr jagód ( ja dałam dwa słoiki powideł ze śliwek)

Opis przygotowania:
Z mąki, margaryny, 1/4 szkl. cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Białka ubijamy razem z 3/4 szklanki cukru.
Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą wykładamy na spód formy i nakłuwamy widelcem. Na rozłożone ciasto wysypujemy jagody i zalewamy pianą. Posypujemy kruszonką z reszty ciasta na spód.
Piec 160 stopni ok 40 minut
Opis / Uwagi:
Na 10 minut przed końcem pieczenia wykładam na ciasto papier śniadaniowy, by z wierzchu się zbyt nie zbrązowiało.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  milovia
Przepis czytano już 11712 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a milovia














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin