przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cynadry wołowe

Poziom: atwy
Gosw: 2
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 0.5 kg cynadrów
- 4 dkg masła
- 5 dkg cebuli
- kostka bulionowa
- sól
- pieprz
- 3 g tartego ususzonego chleba

Opis przygotowania:
Cynadry obgotować w wodzie, a następnie wyżyłować, pokrajać w plasterki, włożyć do rondla. Dodać masło, pokrajaną cebulę i dusić na wolnym ogniu, podlewając rosołem z kostki bulionowej. Posolić, dodać pieprz. Gdy będą miękkie, zasypać odrobiną tartego chleba i wydać na stół.
Sposb przygotowania:  Duszone
Przepis czytano ju 7151 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin