przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czekoladowe babeczki

Poziom: łatwy
Porcji: 20 szt
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 25 dag czekolady lub polewy czekoladowej (kakaowej)
- 20 foremek z karbowanego papieru

Wypełnienie babeczek:
- masa orzechowa
- inne kremy czy masy
- konfitury,albo dżem
- albo jabłka pieczone (w cząsteczkach)
lub wg własnego pomysłu

Opis przygotowania:
Gotową masę lub czekoladę pokruszyć, wrzucić do rondelka umieszczonego w garnku z gotującą się wodą.
Kiedy się rozpuści, wystawić rondelek, poczekać chwilę, by zgęstniała.
Wnętrza foremek posmarować pędzelkiem dość grubą warstwą gęstej masy i odłożyć w chłodne miejsce by stwardniała.
Delikatnie wyjąć z foremek zastudzone babeczki i wypełnić je dowolnym nadzieniem.
Opis / Uwagi:
Uwaga: jeśli babeczki (masa) są zbyt cienkie i trudno je wyjąć z foremki, musimy je jeszcze raz posmarować masą by stały się grubsze.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4778 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin