Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 3 saszetki ryżu basmati marki Britta
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasów
20 g masła lub 2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki curry
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2221 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |