przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Flaki z boczniaków

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg boczniaków
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- 2 nieduże pory
- 2 cebule
- średniej wielkości seler
- 3 kostki bulionu warzywnego
- 2 łyżki oliwy
- natka pietruszki
- mielona papryka
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 2693 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin