przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Francuskie pierożki


Poziom: redni
Gosw: 2
Ocena: 3.50
Skadniki:
- 50 dag ciasta francuskiego
- 30 dag wędzonej piersi indyka
- po 10 dag parmezanu i ementalera
- 2 białka
- żółtko
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Z gotowego ciasta francuskiego (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić) małą szklanką wycinać krążki. Mięso indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać, z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie te składniki połączyć i wymieszać.
Na połówkę każdego krążka łyżeczką nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi starannie zlepić. Pierożki ułożyć na blasze i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 15 min w temperaturze 200 stopni.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Sposb przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano ju 8575 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin