przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gniazdka szpinakowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg szpinaku,
75 g masła,
4 - 5 jajek,
sól,
olej.

Opis przygotowania:
Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5926 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin