przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Gniazdka szpinakowe

Poziom: atwy
Gosw: 0
Ocena: 0.00
Skadniki:
1 kg szpinaku,
75 g masła,
4 - 5 jajek,
sól,
olej.

Opis przygotowania:
Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą.
Region:  Kuchnia bugarska
Sposb przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano ju 6373 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin