przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Indyk w winie

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
4 sznycle z indyka,
3 łyżki masła,
4 plasterki sera mozzarella,
3 łyżki białego wytrawnego wina,
2/3 szkl. 24% lub 30% śmietany,
kilka kaparów do dekoracji,
sól,
przyprawa do potraw kuchni włoskiej.

Opis przygotowania:
Filety dokładnie rozbić i usmażyć na maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą, przykryć plasterkiem sera przybrać kaparami. Zapiekać przez ok. 5 min. w piekarniku o temp 180°C. Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, powoli podgrzewać i cały czas mieszając dodać śmietanę. Gdy sos zgęstnieje dodać 1 łyżeczkę przyprawy i posolić do smaku. Zapieczone filety polać sosem. Podawać z młodymi ziemniakami i duszoną cukinią.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9800 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin