Jajecznica/omlet z kiełkami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - kiełki na patelnię (do kupienia w sklepie stokrotka)
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- czosnek
- oliwa z oliwek
|
Opis przygotowania: Na patelnię wlewamy niewielka ilość oliwy z oliwek, a następnie drobniutko pokrojoną dowolną ilość czosnku oraz kiełki, delikatnie rumienimy kiełki(przez około 3-4 minuty) w tym czasie rozbijamy jajka do naczynia i za pomocą trzepaczki roztrzepujemy dodając im także trochę objętości. wlewamy jajka na patelnię, dodajemy sol, pieprz, przyprawy do smaku.
Możemy podać to o konsystencji jajecznicy a także w formie ściętego omletu.
SMACZNEGO!!! |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: olapiprek |
Przepis czytano już 9960 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |