|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kanapeczki na krakersach |  |  |  | Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  10 min.Porcji:  2Głosów: 9Ocena: 3.22
- 20 krakersów (Krakowskie talarki)
 - 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
 - 2 łyżeczki pasztetu drobiowego
 - 2 łyżeczki wiórek łososiowych
 - 2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
 - 2 łyżeczki pasty rybnej
 - odrobina szczypiorku
 - plasterek korniszona
 - plasterek pomidora
 - pieprz mielony
 
 
 |  | Opis przygotowania: Na każdego krakersa kłaść po pół łyżeczki masy ( 4 krakersy z jedną pastą ).Dekorować . W zasadzie jest zupełnie obojętne co się kładzie na takie kanapki  . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to można utrzeć żółty ser , pokroić drobno kiełbasę , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobiną majonezu lub masła i już pasta gotowa . A z białego sera można zrobić kilka past - zmieszać z koperkiem , utartą rzodkiewką , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , że za każdym razem kanapki są inne , bo co innego jest w lodówce . Jak chce się zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiętać - przynajmniej 30 sztuk na osobę , a na krakersa ½ łyżeczki pasty . I już !
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Taka sobie ,,przegryzajka  przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( bule słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate  w lodówce .Odrobinę udekorować i
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis został dodany przez:  babciagramolka |  | Przepis czytano już 17170 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 
 
 
 
 | super przystawka Dodał/a ~Julia dnia 2009-09-30 14:06:18
 
 Kanapeczki są super. Pyszne są też z twarożkiem i zielonym ogórkiem.
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |