przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kanapeczki na krakersach


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 9
Ocena: 3.22
Składniki:
- 20 krakersĂłw (Krakowskie talarki)
- 2 łyżeczki białego sera śmietankowego
- 2 Ĺ‚yĹĽeczki pasztetu drobiowego
- 2 Ĺ‚yĹĽeczki wiĂłrek Ĺ‚ososiowych
- 2 łyżeczki sera pleśniowego Np. Danablu, Rokpol lub inny
- 2 Ĺ‚yĹĽeczki pasty rybnej
- odrobina szczypiorku
- plasterek korniszona
- plasterek pomidora
- pieprz mielony

Opis przygotowania:
Na kaĹĽdego krakersa kĹ‚aść po pół Ĺ‚yĹĽeczki masy ( 4 krakersy z jednÄ… pastÄ… ).Dekorować . W zasadzie jest zupeĹ‚nie obojÄ™tne co siÄ™ kĹ‚adzie na takie kanapki . To co jest w domu .Jak nie ma nic do rozsmarowania , to moĹĽna utrzeć żółty ser , pokroić drobno kieĹ‚basÄ™ , ugotować jajko . Zmieszać to z odrobinÄ… majonezu lub masĹ‚a i juĹĽ pasta gotowa . A z biaĹ‚ego sera moĹĽna zrobić kilka past - zmieszać z koperkiem , utartÄ… rzodkiewkÄ… , pokruszonym pumperniklem . Najlepsze jest to , ĹĽe za kaĹĽdym razem kanapki sÄ… inne , bo co innego jest w lodĂłwce . Jak chce siÄ™ zrobić takie na spotkanie ze znajomymi , trzeba pamiÄ™tać - przynajmniej 30 sztuk na osobÄ™ , a na krakersa ½ Ĺ‚yĹĽeczki pasty . I juĹĽ !
Opis / Uwagi:
Taka sobie ,,przegryzajka  przed telewizor . Jak nie ma się specjalnie ochoty na nic konkretnego do zjedzenia , to można wyciągnąć paczkę krakersów ( bule słonych ) i posmarować je wszystkim co jest ,, maziowate  w lodówce .Odrobinę udekorować i
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 14261 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






super przystawka
Dodał/a ~Julia dnia 2009-09-30 14:06:18

Kanapeczki s± super. Pyszne s± też z twarożkiem i zielonym ogórkiem.













strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin