przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kanie faszerowane

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 16 małych kapeluszy kani
- 150 g innych grzybów na farsz
- 60 g masła
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki mąki
- 1 cebula
- pieprz mielony
- sól
- majeranek

Opis przygotowania:
Kanie oczyścić, odłamać ostrożnie trzonki, posolić. Przeznaczone na farsz grzyby (np. pieczarki, gąski, borowiki) pokroić i krótko udusić z cebulą. Z masła, mąki oraz mleka przygotować gęsty beszamel, połączyć z uduszonymi grzybami, posolić i przyprawić. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze kani i zapiec w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Podawać z ryżem.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5743 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






kania
Dodał/a ~basia dnia 2009-10-31 09:45:33

brzmi spakowicie:)uwielbiam kanie... my robimy je w panierce jak schabowe:)palce lizac!












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin