Kapusta czerwona pasteryzowana |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 2.00 Składniki: - drobno poszatkowana krajanka kapusty (tak jak do kwaszenia)
Na 1 kg poszatkowanej kapusty bierzemy:
- 2 - 4 g nasion kminku lub kopru
- 25 g soli
- 50 - 100 g cukru
Zalewa:
- 0,2 l wody
- 0,10 - 0,15 litra octu winnego
- 2 - 5 g czarnego pieprzu
- 2 - 5 g ziela angielskiego
|
Opis przygotowania: Składniki na 1 kg kapusty. Przygotować krajankę kapusty, zmieszać ją z przyprawami i pozostawić na 2 - 3 godziny.
Sporządzić zalewę z podanych składników (ilość podana na 1 kg krajanki kapusty). Podgrzać ją do temp. 60 - 70 stopni, wlać do 1/4 wysokości słojów, wkładać do nich krajankę kapusty, nieco ugniatać, lecz nie odlewać zalewy.
Pasteryzować w temp 90 stopni C od 20 - 25 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7361 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |