przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kapusta czerwona pasteryzowana

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 2.00
Składniki:
- drobno poszatkowana krajanka kapusty (tak jak do kwaszenia)

Na 1 kg poszatkowanej kapusty bierzemy:
- 2 - 4 g nasion kminku lub kopru
- 25 g soli
- 50 - 100 g cukru

Zalewa:
- 0,2 l wody
- 0,10 - 0,15 litra octu winnego
- 2 - 5 g czarnego pieprzu
- 2 - 5 g ziela angielskiego

Opis przygotowania:
Składniki na 1 kg kapusty. Przygotować krajankę kapusty, zmieszać ją z przyprawami i pozostawić na 2 - 3 godziny.
Sporządzić zalewę z podanych składników (ilość podana na 1 kg krajanki kapusty). Podgrzać ją do temp. 60 - 70 stopni, wlać do 1/4 wysokości słojów, wkładać do nich krajankę kapusty, nieco ugniatać, lecz nie odlewać zalewy.
Pasteryzować w temp 90 stopni C od 20 - 25 minut.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6982 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin