przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Karp w galarecie

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
2 kg karpia,
3 posiekane cebule,
łyżka rodzynków,
sól,
8 ziarenek pieprzu,
listek laurowy,
kawałek cynamonu,
2 goździki,
3 łyżki białego wina,
4 marchewki.

Opis przygotowania:
Karpia oczyścić i włożyć do wody (2 szkl.) ze wszystkimi dodatkami, oprócz wina. Po 15 min. gotowania dolać wino i gotować powoli ok. 60 min. Następnie wyjąć marchewkę, pokrajać w plasterki, przybrać kawałki karpia. Przetrzeć cebulę, dodać do wywaru i gęstniejącym zalać karpia.
Region:  Kuchnia żydowska
Przepis czytano już 5663 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin