przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kartoflanka Niani


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1 marchew
- 1/2 pietruszki
- 1/8 selera
- 1/2 pory
- 2 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- pieprz mielony
- 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
- majeranek
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 2 łyżki usiekanego koperku
- 5 średnich ziemniaków
- 1 i 1/2 litra wody

Opis przygotowania:
Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , porę drobno usiekać . Ziemniaki pokroić w kostkę . Wszystko zalać woda . Zagotować z przyprawami .Na wrzący wywar wrzucać kulki robione z mięsa mielonego ( wielkości orzecha laskowego ) . Gotować 30 minut . Doprawić pieprzem , majerankiem , dodać śmietankę i koperek .
Typowe danie jednogarnkowe .
Opis / Uwagi:
Następna zupa z cyklu zup Niani . Pożywna . Smaczna . Tania .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 4642 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin