przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kiev

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 1
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- pierś z kurczaka
- masło
- czosnek
- pietruszka
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- sałata lodowa
- biała kapusta
- rukola
- pomidor
- ogórek zielony
- czerwona papryka
- cebula
- szczypiorek
- basmati ryż
- olej
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Masło mieszamy z mielonym na drobno czosnkiem i posiekana pietruszka. Zawijamy w folię śniadaniową i wkładamy do zamrażarki .Pierś z kurczaka kładziemy na desce i robimy małą kieszonkę z grubszej strony piersi ok 2cm, wciskamy do kieszonki zamrożone masło, rozbijamy jajko i panierujemy pierś (mąka, jajko, bułka tarta). Podsmażamy panierowaną pierś na gorącym oleju aż się zabrązowi i wkładamy do pieca (185) zawiniętego w folię aluminiową. Pieczemy ok 40 min. Umyć liście z sałaty, pokroić w plasterki, resztę warzyw pokroić w małą kostkę, wymieszać razem, dodać łyżeczkę oliwy z oliwek. Ugotowany ryż położyć na talerzu, obok sałatę, a następnie kieva. Podgrzać troszkę masła w mikroweli zrobionego wcześniej i polać nim kurczaka.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  ramsey
Przepis czytano już 4725 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin