przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kluseczki z sosem pesto

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
Ciasto:
280 g mÄ…ki pszennej,
2 Ĺ‚yĹĽki mÄ…ki krupczatki,
1/2 Ĺ‚yĹĽki wazowej letniej wody,
sĂłl.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto.

Opis przygotowania:
Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8291 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin