przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Kluseczki z sosem pesto

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
Ciasto:
280 g mąki pszennej,
2 łyżki mąki krupczatki,
1/2 łyżki wazowej letniej wody,
sól.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto.

Opis przygotowania:
Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6683 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin