| Kompot ze świeżych fig | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
8 świeżych (zielonych) fig
 sok z 1 cytryny
 4 filiżanki wody
 2 kieliszki wiśniowego likieru
 80 g cukru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Figi włożyć do gotującej się, osłodzonej wody, gotować 5 min. Zdjąć z ognia, dodać mieszając sok z cytryny i likier wiśniowy. Wstawić do lodówki na 3 godz.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6163 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |