Kotleciki mielone z pomidorami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 3 duże cebule
80 dag mieszanego mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
1 jajko
5-10 dag chudego jogurtu
1 łyżka przyprawy do gyrosu
sól
pieprz
50 dag pomidorów
15 dag sera feta
15 dag gęstej śmietany
pół pęczka tymianku
olej
|
Opis przygotowania: Obrać i posiekać 1 cebulę i czosnek, zagnieść z mięsem, jajkiem i jogurtem. Doprawić solą i przyprawą do gyrosu. Z masy mięsnej uformować 6 owalnych kotletów. Pomidory oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Pozostałe cebule pokroić w krążki. Pokruszoną fetę wymieszać ze śmietaną. Nasmarować olejem 8 kawałków folii aluminiowej, ułożyć na niej pomidory i cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować śmietaną z fetą, posypać tymiankiem. Pomidory ułożyć razem z kotlecikami na gorącym grillu, piec przez 10-15 minut. Kotleciki co jakiś czas odwracać. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9259 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |