przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko

Poziom: atwy
Czas: 20 min.
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 1/2 szklanki mleka (ciut wie ej niż pół)
- 1/2 szklanki cukru (ciupkę więcej)
- 1 kostka margaryny "zwykłej", (musi być margaryna "Zwykła" bo jest twarda.. i dekoracje nie tracą kształtu..)
- aromat rumowy
- kwasek cytrynowy

Opis przygotowania:
Mleko zagotować i dodać cukier, mieszać aż się rozpuści i zagotuje. Gotowe będzie miało kolor brudno-szary. Ostudzić.
Margarynę rozbić na puch (jeśli twarda..lekko podgrzać)
Gdy już będzie miała konsystencje puszysta... dodajemy po łyżce zimny syrop z cukru i mleka.
Pod koniec ubijania dodajemy aromat rumowy, parę kropelek oraz kwasek cytrynowy, rozpuszczony (na łyżce) w mleku. Ilość kwasku w zależności od upodobania, czy to ma być leciutko kwaskowy, czy bardziej kwaskowy,każdy wg swego uznania może dodać.
Na samym końcu podzielić na kilka części. jedna część pozostawić białą, a do następnych dodajemy kolorowe barwniki : zielony, żółty, różowy.
Kiedyś nie miałam gotowych barwników to dodawałam sok z buraka, z marchewki.
Sposb przygotowania:  Na zimno
Przepis zosta dodany przez:  termar
Przepis czytano ju 5203 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 2)
 napisz swj komentarz (wpisw: 2)



Doda/a termar

Doda/a termar





ryczki
Doda/a ~Termar dnia 2008-11-21 17:58:43

a s, s, dlaczego miaoby ich nie by???

i rzyczki tez tu sa....
Doda/a justine dnia 2008-11-21 05:46:18

te ryczki to juz znam z drugiej strony sa sliczne :)













strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin