|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z pieczarek |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 3.00 Składniki: - 2 l wywaru z włoszczyzny
- 40 dkg pieczarek
- mała cebula
- łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 2 żółtka
- 1 szklanka śmietanki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z grzankami i posiekaną natką. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 6835 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|