przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kugel z m±ki

Poziom: ¶redni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
0.5 kostki margaryny lub 12.5 dkg łoju wołowego,
1.5 szkl. m±ki pszennej,
1 jajko,
1 cebula,
0.5 łyżeczki papryki w proszku,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
M±kę posiekać z margaryn±, dodać jajko oraz start± na tarce cebulę i wymieszać. Ciasto dobrze wyrobić i uformować bochenek. Gotować w posolonej wodzie 10 min. Położyć na garnku z czulentem i wstawić do piekarnika. Podawać do czulentu.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5129 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin