Kurczak z serową panierką | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 400 g piersi kurczaka  
 
3 łyżki przyprawy do kurczaka - Złocisty kurczak KNORR 
 
100 g margaryny Kasia lub masła  
 
1 małe opakowanie chleba tostowego ciemnego  
 
100 g sera pleśniowego  
 
200 g zielonego groszku mrożonego  
 
50 ml tłuszczu roślinnego do smażenia
 
  | 
	Opis przygotowania: Piersi kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami przyprawy Złocisty kurczak KNORR. 
Pozostaw w lodówce na około 30 minut. 
Chleb tostowy obierz ze skórki. 
Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji. 
Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy i dokładnie wymieszaj. 
Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu. 
Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 4625 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |