Lecznicza nalewka buraczana |
|
Poziom: b. łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: 2 litry : 1 łyzkę Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 litr soku z buraków ćwikłowych
- 1 litr spirytusu
|
Opis przygotowania: Z buraków ćwikłowych wycisnąć do słoja 1 litr soku. Powoli, ostrożnie dolewamy 1 litr spirytusu. Również ostrożnie mieszamy. W szczelnie zamkniętym słoju wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po wyjęciu wstrząsamy, przelewamy do szczelnych butelek i zażywamy. Nalewka ta, poprawia trawienie. Pijemy ją między posiłkami ale nie więcej niż 4 łyżki dziennie. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6139 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |