| Makaron z szafranem | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
Gotowy makaron lub mrożony  z szafranem ,
 bulion drobiowy lub warzywny -150 ml,
 50 ml śmietanki/ takiej do sosu np 18%/
 sól, biały pieprz ,
 Por surowy lub szpinak , szparagi , fasolka szparagowa ,
 czosnek
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pory / białą część / pokroić w słupki
 czosnek podsmażyć na oliwie lub masełku dodac pora delikatnie podsmażyć , dodaj bulion i sos beszamelowy z ceulą , dodaje,y śmietankę , doprawiamy solą i białym pieprzem i elikatnie gotujemy .
 Makaron gotujemy i zalewany sosem .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Warzywa można dobrać według swoich upodobań ja próbowałam z wyżej wymienionymi .Idealnie nadaje się do ryb ,kurczaka .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aniesie27 | 
	| Przepis czytano już 4323 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |