przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Marynata z czerwonej kapusty - powtórka z przetwór

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg czerwonej kapusty
- 30 dag kwaśnych jabłek
- 1 por
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki cukru
- 3 goździki
- 1 łyżka kwasku cytrynowego
- szczypta nasion kopru
- 0,2 - 0,5 l wody.

Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, por oczyścić, pokroić w plasterki.
Wymieszane składniki włożyć luźno do słoików typu twist. Zagotować wodę z solą, cukrem, goździkami, dodać kwasek cytrynowy.
napełnić słoje z kapustą gorącą zalewą, dodać przyprawy i po zamknięciu pasteryzować 20 minut.
Podawać jako dodatek do potraw.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6215 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin