| Marynata z czerwonej kapusty - powtórka z przetwór | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 kg czerwonej kapusty
 - 30 dag kwaśnych jabłek
 - 1 por
 - 1 łyżka soli
 - 2 łyżki cukru
 - 3 goździki
 - 1 łyżka kwasku cytrynowego
 - szczypta nasion kopru
 - 0,2 - 0,5 l wody.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, por oczyścić, pokroić w plasterki.
 Wymieszane składniki włożyć luźno do słoików typu twist. Zagotować wodę z solą, cukrem, goździkami, dodać kwasek cytrynowy.
 napełnić słoje z kapustą gorącą zalewą, dodać przyprawy i po zamknięciu pasteryzować 20 minut.
 Podawać jako dodatek do potraw.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6923 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |