| Meksykańska zupa cebulowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 50 min.
 Głosów: 4Ocena: 4.75
- 4 duże cebule
 - 6 kostek rosołowych (na 2 litry wody)
 3 marchewki
 - 3/4 kg mięsa mielonego wieprzowego
 - oregano
 - czerwona słodka papryka  - mielona (100g)
 - 3-4 serki topione miekkie np: złoty ementaler
 - sól do smaku
 - olej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebule kroimy w półplasterki, marchew trzemy na tarce na najgrubszych oczkach. Przygotowujemy wywar - 2 litry wody + kostki rosołowe. Do wywaru dodajemy warzywa i gotujemy około 10 min. na małym ogniu.
 Mięso podpiekamy bez przypraw na patelni. Dodajemy do wywaru, wsypujemy cała paczkę (100g) papryki i trochę oregano. Gotujemy około 15 min.
 Dodajemy serki sól i oregano do smaku i gotujemy jeszcze na małym ogniu  około 10 min.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  profesor59 | 
	| Przepis czytano już 7922 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |