Opieńki marynowane - powtórka z przetwórstwa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.33 Składniki: - 1 kg opieniek
- 3 cebule
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 łyżeczki cukru
- kilka ziaren pieprzu
- " " ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka soli
|
Opis przygotowania: Świeże grzyby ( z przyciętymi trzonkami) opłukać pod bieżącą wodą i obgotowywać 30 minut z pokrojonymi w plastry cebulami i przyprawami.
pod koniec gotowania dodać ocet.
Nałożyć do słoików typu twist, zalać gorącym płynem, by grzyby były całkowicie przykryte.
Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 13143 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |