| Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
- kalafior świeży                              250g
 - ogórek świeży                               100g
 - koperek                                          ½ pęczka
 - twaróg chudy                                100g
 - jogurt naturalny                            2 łyżki
 - sól, pieprz do smaku
 -Chleb Bawarski Dan Cake	  1 bochenek
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy  do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3522 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |