Orzechowa przekąska |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - garść nasion (dyna, orzechy, migdały itp.)
- cukier biały kryształ, drobny około 200g
- czekolada gorzka 100g najlepiej Wedel
- śmietana kremówka 30%
- olejek smakowy (rum, arak itp.) - opcja
- 1 łyżka alkoholu (rum, arak, likier contro itp.) - opcja
|
Opis przygotowania: Szukaj: Polewa czekoladowa i dynia w karmelu.
Dynia w karmelu jest już sama w sobie pyszna. (zamiast dyni możemy użyć orzechów, pamiętamy o uprzednim uprażeniu, by nadać im kruchość. Migdały, orzechy laskowe należy sparzyć, obrać i wysuszyć). Zamiast obtaczać w karmelu możemy użyć polewy czekoladowej (jeżeli użyjemy czekolady mlecznej lub białej to przekąska będzie odpowiednio słodsza). Naszą masę orzechowo czekoladową wylewamy tym razem na blaszkę obciągniętą folią spożywczą. |
|
Opis / Uwagi: foto wkrótce ... |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4923 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |