przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paluszki inaczej

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* paluszki

* żółty ser

* cienkie plastry szynki

* papryka

* szczypiorek ew. por

Opis przygotowania:
Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w wąskie paski. Jeśli plastry szynki są duże kroimy je na pół. Na szynkę układamy dwa paluszki, słupek sera i zwijamy jak roladkę. Całość obwiązujemy szczypiorkiem dekorując paskiem papryki. Układamy w małych salaterkach ewentualnie niskich szklankach.

Ilość składników zależy od ilości przygotowywanej przekąski.

Paluszki można jeść same bądź z ulubionym sosem. Przygotowujemy je na krótko przed podaniem, ponieważ chłoną wilgoć z dodatków.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4180 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin