Paluszki z szynką i serem |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 2.00 Składniki: - 20 dag pomidorów
- sól
- 2 średnie cebule
- pieprz
- 20 dag sera goudy
- 15 dag szynki (w plasterkach)
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 4 bułki typu paluszek
- zielone oliwki
- gałązki natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Pomidory kroimy w cienkie plasterki, cebule w piórka. Na grubej tarce ścieramy żółty ser.
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, oliwki w plasterki.
Bułki dzielimy na połówki, przecięte powierzchnie smarujemy cienko majonezem.
Spody bułeczek obkładamy przygotowanymi wcześniej (j.w) składnikami, posypując je startym serem, sola i pieprzem.
Na wierzchu umieszczamy listki natki. przykrywamy górnymi połówkami bułeczek. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 8961 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |