przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Pasta z twarogu i ryby wędzonej

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 8
Ocena: 4.50
Składniki:
- 20 dag twarogu
- ryba wędzona
- 1 łyż. masła
- 1 cebula
- papryka w proszku
- szczypiorek

Opis przygotowania:
Z ryby zdjąć skórę, dokładnie wybrać ości i rozdrobnić widelcem. Twaróg rozetrzeć z masłem na gładką masę i stopniowo połączyć z rybą stale ucierając. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać 1-2 łyżki mleka lub śmietany. Pod koniec wymieszać z cebulą i pokrojonym w kostkę szczypiorkiem. Dodać do smaku sól i paprykę.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  renia
Przepis czytano już 9579 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)






ja dodaję jeszcze jaja gotowane
Dodał/a ~robo dnia 2008-12-19 09:46:46

ja dodaję jeszcze 4 szt jajek gotowanych i śmietanę zamiast masła

smaczna
Dodał/a termar dnia 2008-10-10 13:17:55

Robię taką pastę już od kilkunastu lat, jest naprawdę smaczna

dziwne połączenie
Dodał/a delexus dnia 2008-02-18 19:14:37

mimo iż na pierwszy rzut smaku wydaje się, iż to dziwne połączenie, pasta jest naprawdę znakomita, a zamiast ryby wędzonej można dodać rybę z puszki w oleju jakąś szprotkę bądź innego gada ;)












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin