| Penne w sosie serowym z boczkiem | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  15 min.Porcji:  5porcjiGłosów: 1Ocena: 5.00
- 1 op. 500 g makaronu penne
 - 500 ml śmietany 30%
 - 200 g boczkui parzonego
 - 100 g cebuli
 - 50 g sera (najlepiej parmezan lub jakiś podobny;)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Makaron ugotuj wedle uznania, każdy inaczej rozumie aldente.
 Boczek kroimy w "zapałki", podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z cebulą drobno zsiekaną w kosteczkę.
 
 Zalewamy śmietaną, dodajemy ser i redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Prawdziwi włosi wkładają makaron do sosu i serwują.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  madagaskar | 
	| Przepis czytano już 6874 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |