przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Penne w sosie serowym z boczkiem


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 5porcji
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 op. 500 g makaronu penne
- 500 ml śmietany 30%
- 200 g boczkui parzonego
- 100 g cebuli
- 50 g sera (najlepiej parmezan lub jakiś podobny;)

Opis przygotowania:
Makaron ugotuj wedle uznania, każdy inaczej rozumie aldente.
Boczek kroimy w "zapałki", podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z cebulą drobno zsiekaną w kosteczkę.

Zalewamy śmietaną, dodajemy ser i redukujemy do uzyskania gęstego sosu. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
Opis / Uwagi:
Prawdziwi włosi wkładają makaron do sosu i serwują.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 5867 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin