Pierś z indyka z dodatkiem Serka Wiejskiego i sosu chińskiego | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: dla 6 osób Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 500g Serka Wiejskiego lekkiego 
- 500g piersi z indyka 
- sos chiński marki Łowicz 
- pomidory z puszki bez skórki 
- 2 cebule 
- 3 ząbki czosnku 
- olej lub oliwa 
- sól, pieprz - do smaku
 
  | 
	Opis przygotowania: Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka. Na oleju lub oliwie podsmażyć pierś z indyka pokrojoną w kostkę i również przełożyć do garnka. Całość dusić pod przykryciem przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać sos chiński i pomidory. Podgrzewać przez 5 minut na wolnym ogniu, dodać serek wiejski i podgrzewać jeszcze przez 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Przepis pochodzi z opakowania Serka Wiejskiego lekkiego Piątnica. | 
		 | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharz | 
	| Przepis czytano już 6695 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |