przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi "kryzysowe"


Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
- 30 dag mąki
- 1 jajko
- 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
- 10 dag kaszy jęczmiennej ( ugotowanej )
- 20 dag ugotowanego mięsa
- 1 cebula
- sól
- pieprz mielony
- 25 dag skwarek wytopionych z boczku:

Opis przygotowania:
Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto .Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć .Kaszę ugotować na sypko . Mięso zmielić . Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto .Wymieszać kaszę , mięso , cebulę . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy krążek nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia . Podawać okraszone skwarkami .
Przy gotowaniu zup na mięsie , którego nie zużywamy zaraz, obrać je od kości i zmielić razem z warzywami z zupy , a następnie użyć do robienia pierogów , naleśników z mięsem czy krokietów . Lub zamrozić i użyć później .
Pierogi z dodatkiem kaszy pozwalają wykorzystać nawet niewielkie ilości gotowanego mięsa . Są przy tym delikatniejsze , a przy tym na prawdę smaczne .
Opis / Uwagi:
Bardzo tanie , Do przyrządzenia można wykorzystać mięso z zupy . Delikatne . Można zrobić większa ilość i zamrozić .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 6735 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin