| Pierogi "kryzysowe" | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  60 min.Porcji:  4Głosów: 3Ocena: 3.33
- 30 dag mąki
 - 1 jajko
 - 1/2 szklanki wody
 - szczypta soli
 - 10 dag kaszy jęczmiennej ( ugotowanej )
 - 20 dag ugotowanego mięsa
 - 1 cebula
 - sól
 - pieprz mielony
 - 25 dag skwarek wytopionych z boczku:
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto .Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć .Kaszę ugotować na sypko . Mięso zmielić . Cebulę drobno posiekać i usmażyć na złoto .Wymieszać kaszę , mięso , cebulę . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy krążek nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku  przez 3 minuty od wypłynięcia . Podawać okraszone skwarkami .
 Przy gotowaniu zup na mięsie , którego nie zużywamy zaraz, obrać je od kości i zmielić razem z warzywami z zupy , a następnie użyć do robienia pierogów , naleśników z mięsem czy krokietów . Lub zamrozić i użyć później .
 Pierogi z dodatkiem kaszy pozwalają wykorzystać nawet niewielkie ilości gotowanego mięsa . Są przy tym delikatniejsze , a przy tym na prawdę smaczne .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Bardzo tanie , Do przyrządzenia można wykorzystać mięso z zupy . Delikatne . Można zrobić większa ilość i zamrozić .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 7369 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |