Pikantny przekładaniec serowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 średniej grubości plasterków sera salami
- 4 okrągłe plastry kiełbasy szynkowej lub krakowskiej parzonej
- 4 plasterki świeżego ogórka
- łyżka pasty pomidorowej
- łyżka gęstej, kwaśnej kremówki
- łyżka posiekanego koperku
- pomidor i zielenina do przybrania
|
Opis przygotowania: Pomiędzy plasterki sera wkładamy plaster wędliny i ogórka, lekko uciskamy, wierzch smarujemy pastą pomidorową, przybieramy dekoracyjnie dużym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu, na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniną |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
|
Przepis czytano już 6961 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |