przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Podstawowe lukry polewy i glazury do ciast - 5

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
5. Polewa czekoladowa:
- 20 dag cukru pudru
- 20 dag masła (lub masła roślinnego)
- 3 żółtka
- 5 dag kakao
- 1.2 szkl mleka
- 1 kieliszek winiaku
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

Opis przygotowania:
Cukier utrzeć z masłem na pulchną masę i nie przerywaąć ucierania dodawać po 1 żółtku. Zagotować kakao z mlekiem, ostudzić, wlać do masy, dodać winiak i orzechy, starannie wymieszać.
Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6435 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin