przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przekąska z papryki faszerowanej

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* 3 średnie kolorowe papryki

* 2 łyżki masła

* 30 dag twarogu

* 15 dag serka topionego

* 2 ogórki konserwowe

* ząbek czosnku

* sól

* łyżka natki pietruszki

* pieprz

* szczypiorek

Opis przygotowania:
Papryki umyć, wydrążyć, osuszyć.

Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Natkę pietruszki i szczypiorek umyć, posiekać. Dodać do masy serowej. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę lub przecisnąć przez praskę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Papryki dokładnie napełnić farszem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.

Wyciągnąć z folii, pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1 centymetra i ułożyć na półmisku.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4209 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin