Rafaello |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - biszkopt z 7 jaj
- 1/2 l kremówki (mocno schłodzić)
- 2 śnieżki
- 1 śmietana fix
- 30 dag kokosu
- 8 kieliszków adwokatów (1 mała butelka - ćwiartka)
|
Opis przygotowania: Upiec biszkopt z 7 jaj, wystudzić. Z wierzchu z biszkoptu delikatnie zdjąć górę (tylko to brązowe upieczone)
Ubić śmietanę kremówkę dodać śnieżki i śmietanę fix. Jak będzie ubite dodawać na przemian raz kokos, raz adwokat, raz pokruszony biszkopt, delikatnie mieszając drewniana łyżką. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Można zrobić polewę. Ciasto schłodzić w lodówce. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 5351 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |