|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Raki z wody |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
25 - 30 raków,
 pęczek koperku,
 pęczek natki pietruszki,
 sól do smaku.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Raki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą trzymając ręką za korpus. Następnie wyciągnąć z ogona środkową płetwę razem z czarną kiszeczką, włożyć do wrzącej wody, osolonej wody z dodatkiem zieleniny, gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Ugotowane raki wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na półmisku, udekorować liśćmi zielonej sałaty.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5690 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |