przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryba w sosie cytrynowo-kokosowym

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
75 dkg filetów z dowolnej ryby morskiej o białym,
zwartym mięsie (dorsz,
morszczuk,
kergulena,
sola),
2 łyżki masła,
3 łyżki soku cytrynowego,
2 łyżki otartej skórki z cytryny (uprzednio umytej i sparzonej),
ćwierć łyżeczki utartej gałki muszkatołowej,
pół łyżeczki soli,
półtorej łyżki zagęszczonego (lub samodzielnie odparowanego) mleka kokosowego.

Opis przygotowania:
Masło roztopić na patelni, dodać sok i skórkę z cytryny, gałkę i sól. Dokładnie wymieszać, włożyć filety i dusić na małym ogniu, aż ryba będzie prawie miękka. Dodać mleko i delikatnie mieszając gotować, aż sos zgęstnieje, a filety będą gotowe. Cedzakową łyżką przełożyć rybę na ogrzany półmisek i polać sosem. Zaraz podawać.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7044 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin