przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryba w warzywach


Poziom: b. łatwy
Porcji: 2-4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500/600g filetów rybnych
- 2 cebule
- 1-2 papryki
- 1 mała cukinia
- 2-3 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- odrobina oleju do smażenia
- ocet do smaku
- mielona papryka ostra lub słodka
- pieprz
- sól

Opis przygotowania:
Filety pokroić na porcje, a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Cebulę pokroić w półplasterki i usmażyć. Dodać starty czosnek, papryki pokrojone w paski, pomidory pokrojone w cząstki oraz cukinię pokrojoną w półplasterki. Posypać mieloną papryką, doprawić pieprzem i solą. Warzywa podlać wodą i dodać trochę octu, poddusić.
Na rybie rozłożyć warzywa i piec przez 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do dania można ugotować ryż.
Przepis czytano już 6136 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a blumenfeld














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin