Sałatka kartoflowa pychotka |
|
Poziom: średni Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg. małych ziemniaków
- 1 cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 5 łyżek wody z ogórków
- 200 gram dobrej mortadeli
- 4 łyżki majonezu (Winiary dekoracyjny}
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 łyżka musztardy
|
Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować dzień wcześniej (będą dużo się lepiej kroić i smakować). Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtko rozkruszyć i dodać a białko pokroić drobno. Ogórki pokroić w pół-krążki i wraz z 5 łyżkami wody dodać. Mortadelę pokroić w paseczki cienkie ale nie za długie. Dodać majonez musztardę, sól pieprz i pietruszkę. Delikatnie wymieszać i pozostawić w temperaturze pokojowej około godzinę po czym wstawić do lodówki. |
|
Opis / Uwagi: Najlepiej smakuje z parówkami i bagietką. |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 7055 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |