| Sałatka włoska | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 2Ocena: 5.00
- puszka czarnych drążonych oliwek
 - sałata lodowa
 - duża puszka tuńczyka w zalewie naturalnej
 - mała cebulka
 - 2 jajka ugotowane na twardo
 - zielony ogórek
 - 2 pomidorki
 - kawałek żółtego sera
 - sos vinegret lub jogurtowy
 - świeżo zmielony pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: W salaterce układamy liście sałaty. Pomidory kroimy w ósemki, ogórek w plastry, cebulkę w piórka. Wrzucamy do miski, następnie dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość zalewamy sosem vinegret. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w ósemki po czym układamy na wierzchu. Ścieramy ser na tarce i otrzymanymi wiórkami posypujemy sałatkę. Na koniec dodajemy odrobinę świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc | 
	| Przepis czytano już 10988 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |