przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos bolognese I

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 50 dkg mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 łyżeczki oregano
- 0.5 łyżeczki bazyli
- 0.5 łyżeczki tymianku
- 1 marchewka
- 1 mała puszka przecieru pomidorowego
- 2 szklanki soku pomidorowego

Opis przygotowania:
Do rondla wlać odrobinę oleju wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i startą na jarzynówce marchewkę, wlać sok pomidorowy chwilę podusić. Partiami wrzucać mięso mielone rozdrabniając je podczas smażenia, dodać przecier pomidorowy, czosnek i zioła, doprawić solą i pieprzem wg smaku, jeżeli sos wydaje się nam zbyt gęsty można wlać jeszcze soku pomidorowego.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6834 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin