Sznycle z indyka w polewie grzybowej | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: sznycel z indyka - 4 sztuki 
 
pieprz 
 
pokrojona w kostkę cebula - 1 sztuka 
 
białe wino - 1 szklanka 
 
duże pieczarki pokrojone w plasterki - 10 sztuk 
 
Sos w torebce Borowikowy Knorr - 1 sztuka 
 
starty ementaler - 10 dekagramów 
 
natka pietruszki
 
  | 
	Opis przygotowania: 1.Posól sznycle, popieprz i podsmaż lekko z obu stron. Dodaj cebulę, podduś chwilę, zalej winem i gotuj na małym ogniu, aż połowa płynu odparuje. 
2.Podsmaż oddzielnie pieczarki, dodaj do mięsa i zalej Sosem Borowikowym Knorr przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Dodaj ser i gotuj na małym ogniu do czasu, aż ser się roztopi. 
3.Podawaj sznycle z makaronem typu wstążki, posypane natką pietruszki. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5131 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |