Opis przygotowania: Ryż gotować pod przykryciem w 1/2 1itra osolonej wody ok. 15 minut. 
Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. 
Piekarnik rozgrzać do 200°C. 
Cebulę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. 
Pepperoni, kukurydzę i oliwki osaczyć z zalewy. Paprykę i oliwki pokroić w krążki. 
Do miski wsypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. 
Dodać mleko, jaja, olej i starannie wyrobić gładkie ciasto. 
Ryż, cebulę, pepperoni, kukurydzę, oliwki, masło i starty ser delikatnie wymieszać. 
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oproszonej mąką tortownicy. 
Na cieście rozłożyć ryż z warzywami i wyrównać powierzchnię. 
Tort umieścić w połowie wysokości piekarnika i piec ok. 45 minut. |