Udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 4 udka
- 1 kg ziemniaków
- 1-2 główki czosnku
- przyprawy: do kurczaka, wegeta, ulubione zioła
- 2 duże łyżki majonezu
|
Opis przygotowania: Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, obrać ziemniaki, przekroić na ćwiartki i poukładać wokół udek. Czosnek rozdzielić na ząbki, ale nie obierać i porozrzucać między ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami. Zapiekać w 180C, aż udka się zrumienią a ziemniaczki będą miękkie i złociste. PYCHA! Do tego jeszcze sałatka z sezonowych warzyw i obiadek gotowy. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz |
Przepis czytano już 8284 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |