Wiśniówka |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 4.67 Składniki: - wiśnie
- 10 pestek z wiśni
- spirytus
- cukier ( na słoik takiej wielkości jaki przedstawiony jest na obrazku to ilość cukru ok 30dag)
|
Opis przygotowania: Do słowika wsypać wydrylowane wiśnie + 10 pestek wszystko zalać spirytusem tak aby zakryć wiśnie, wystawić w słoneczne miejsce na 4-6 tygodni.
Następnie zlać i wstawić do chłodnego miejsca, a wiśnie zasypać cukrem i wystawić na słońce na 2-3 tygodnie.
Po upływie 2-3 tyg połączyć powstałe wywary. |
|
Opis / Uwagi: Używa się wydrylowane wiśnie aby mogły być później doskonałym dodatkiem do ciast :) |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 8406 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |