Zielona papryka faszerowana tofu |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 łyżki oleju
- 1 posiekana cebula
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego lub ugotowanych, zmielonych ziemniaków)
- 330 g tofu odciśniętego i pokruszonego
- 2 łyżki keczupu
- sól
- 4 duże zielone papryki, wydrążone z gniazdek nasiennych
|
Opis przygotowania: Nagrzać piekarnik do 180oC. Rozgrzać na patelni olej i lekko zrumienić cebulę. Dodać ryż (lub ziemniaki) i smażyć przez 1 min. Dodać tofu, dobrze je rozgniatając na patelni i smażyć wszystko razem jeszcze 2 min. Przyprawić solą i keczupem. Farszem napełnić papryki, ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i lekko naoliwione po wierzchu piec ok. 20 min. |
|
|
Przepis został dodany przez: olapiprek |
Przepis czytano już 5534 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |